Akçakoca Barbaros Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, ‘sosyal sorumluluk’ projesi çerçevesinde hayata geçirdikleri örnek uygulamayla gönülleri bir kez daha fethetti.

Öğretmen ve öğrenciler, Ramazan ayı dolayısıyla Akçakoca'da önceden tespitini yaptıkları ihtiyaç sahibi ailelere gıdası kolisi hazırlayıp ulaştırdı. Yardım projesi, öncelikle her sınıfa bir Ramazan Kumbarası bırakılarak başladı. Öğrenciler, bir hafta boyunca bu kumbaraya harçlıklarını gönüllü olarak attı.



Bir hafta sonunda kumbarada toplanan paralarla Akçakoca’da bulunan marketleri gezen öğrenciler, aileler için en gerekli olan yiyecekleri en uygun fiyatlarla satın aldı. Öğrenciler daha sonra toplu olarak satın aldıkları gıdaları kolilere ayırdı.



Muhtarlarla işbirliği yapılarak mahallelerde bulunan ihtiyaçlı aileleri belirleyen Barbaros öğrencileri, bu gıda kolilerini tek tek evlerin kapılarına giderek ailelere teslim etti. Benzer uygulamayı geçtiğimiz yıllarda da hayata geçiren Barbaros Anadolu Lisesi öğrencileri, bu sorumlu davranışlarıyla diğer eğitim kurumlarımıza da örnek oluyor.

Haber: C.ÜSTÜNER