Düzce Akçakoca ilçesinde yapılacak olan yeni devlet hastanesinin proje protokolü imzalandı. Daha önce lokasyon konusunda proje ihalesinin yapıldığı yeni hastanenin proje protokolü imza törenine Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir ve Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz katıldı.
 
Yenimahalle Ketmenli Kavşağı mevkiinde yapımı planlanan yeni devlet hastanenin imza töreninde basın mensuplarına açıklamalarda bulundan Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, Yukarı Mahalle’de bulunan mevcut hastanenin; yürüyüş ve spor alanlarını içinde barındıran Millet Bahçesi’ne dönüştürülerek, Akçakoca’ya hizmet vereceğini ifade etti.



“Mevcut yer Millet Bahçesi olacak”



Vali Dağlı, şunları söyledi:

“Akçakoca ilçemiz için hayırlı olsun. Göre geldiğimden beri üzerinde durduğumuz konu nihayet sonuca ulaştı. Akçakoca’mıza modern bir ilçe devlet hastanesi kazandırmak üzere inşallah güzel bir adımı hep birlikte bu gün atmış bulunuyoruz. Tabii hastanemiz güzel olacak. Şimdiki hastanemizin mevcut yeri de güzel bir Millet Bahçesi olacak. Akçakoca’mıza yakışır şekilde güzel bir deklarasyon alanı olacak. Yürüyüş alanlarının olduğu, spor alanlarının olduğu tam bir yeşil alan halinde Akçakoca ilçemize inşallah hizmet verecek.”

“Akçakoca ilçemize bu güzel tesis kazandırılmış olacak”

Daha önce yer konusunda proje ihalesinin yapıldığını hatırlatan Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, şöyle devam etti:

“Yer konusundan dolayı proje ihalemiz yapılmıştı. Biraz daha hızlandırılarak proje ihalemiz inşallah kısa sürede bitecek. Ardından inşaatın ihalesi yapılmak suretiyle Akçakoca ilçemize bu güzel tesis kazandırılmış olacak.”

Yapıcı tavır son derece önemliydi”



Seçimler öncesinde projenin ihalesi aşamasına geldiğini aktaran AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, şunları söyledi:

“Bu protokolü bekledik proje ihalesi için. Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz’ın da seçimlerden sonra aldığı yapıcı tavır son derece önemliydi. İl Sağlık Müdürümüz Dr. Yasin Yılmaz ve Sayın Valimiz Dr. Zülkif Dağlı aslında epey zamandır uğraşıyor. Arsa tahsisi önemliydi. Öncelikle onun üzerine proje ihalesi yapılsın.”
 
“Daha iyi hizmet vermek istiyoruz”

Akçakoca’daki faal durumdaki devlet hastanesinin daha modern şekilde hizmet vermesi konusunda çalışmaların devam edeceğini de belirten AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, şu ifadelerde bulundu:

“Bu arada şu anda aktif olan hastanemiz de hizmet veriyor. Biz yeni hastanemiz yapılırken eski hastanemiz de hemşerilerimize daha iyi hizmet vermek istiyoruz. Yaklaşık bir milyon liraya yakın ödenekle farklı kademelerde jeneratör, çatı bakım onarımı, acil bakım onarımı, kadın doğumunda yapılan bazı hizmetler gerçekleşti. Bunlar bir gün dahi beklememesi gereken bölümler. Yeni hastanemiz yapılana kadar inşallah eski hastanemizde daha iyi, daha modern hizmet vermek istiyoruz.”

“Her şey Akçakoca için”



Akçakoca’da mevcut bir hastanenin olduğunu söyleyen Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, bir arazinin alındığını fakat Sağlık Bakanlığı’nın uygun gördüğü yeni arazinin Akçakoca Belediyesi’ne tahsis edildiğini belirtti. Başkan Yanmaz, konuştu:

“Akçakoca’nın bir hastane problemi vardı. Bu hastane problemi çözülmeye çalışıyordu. Mevcut alınan bir yer vardı.  İller Bankası’nın vasıtasıyla Sağlık Bakanlığı bu yeri uygun gördü ve diğer yerini Akçakoca Belediyesi’ne tahsis etti. 2 dönümlük bölümü sağlık ocağı ve sağlık hayat merkezi olarak 2 bölümden oluşacak. Mühim olan nokta hastanenin yenilenmesi noktasıydı ve Sayın Valimiz Dr. Zülkif Dağlı’nın ve Sayın Vekilimiz Ayşe Keşir’in telkinleriyle hızlı bir şekilde gerçekleşmesi için bu protokolü imzaladık. Her şey Akçakoca için. Hayırlı olsun.”



Konuşmaların ardından Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı ve Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz yeni devlet hastanesinin proje ihalesini kapsayan protokolü imzaladı.

HABER: M.KADAŞ