Düzce'de belediyeler yüklü borçlarını hafifletmek için çözüm yolları aramaya devam ediyor. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, mali disiplin tedbirleri kapsamında uyguladığı kemer sıkma politikası ile gereksiz harcama musluğunu kısarken, bazı belediyeler ise gelirlerin giderleri karşılamaması nedeniyle arazi satışına yöneldi.

Piyasaya ve devlete olan milyonlarca liralık borç kamburundan kurtulmak isteyen Akçakoca Belediyesi, birikmiş borçları ödemek için Yukarı Mahalle’de bulunan ve yıllarca vatandaşın yasak  olmasına karşılık çöp döktüğü boş araziyi satışa çıkardı.

Akçakoca Belediye Meclisi'nin ekim ayı oturumunda satışa çıkartılan veya kamu kurumlarının borcuna karşılık devredilmesi düşünülen arazilerden biri olan Yukarı Mahalle İnci Sokak’ta yere belediye yetkililerinin uyarı levhalarına rağmen senelerce fındık artıkları ve inşaat molozları gizlice dökülmeye devam etmişti.

Sokak sakinlerinin ve mahalle muhtarının yaptığı tüm açıklamalara ve belediyenin sık sık temizleme çalışmalarına rağmen kaçak çöp dökülmekten kurtulamayan arazi, artık satış listesinde.

Belediye başkanlığı tarafından Belediye Meclisi’ne getirilen satış önerisi, yapılan oylama neticesinde AK Parti ve CHP’li meclis üyelerinin karşı oylarına rağmen oy çokluğuyla kabul edildi.