21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü nedeniyle MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ve Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz birer mesaj yayımladı.
MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, mesajında, “En zor şartlarda bile kamunun menfaatlerine uygun, doğru ve objektif habercilik yapan tüm değerli basın mensubu arkadaşlarımızın Dünya Gazeteciler Günü’nü kutlarım.” ifadelerini kullandı.
 
Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü de 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü mesajında basın çalışanlarının kamuoyunu bilgilendirme konusunda üstlendikleri görevin önemine vurgu yaparak şu görüşlere yer verdi: "Tüm dünyada doğru bilgiyi kaynağından alarak duyuran, olaylara objektif yaklaşarak bunları bir kelime, cümle, görüntü ve hatta doğru anda yakalanan, doğru bir fotoğraf karesi ile yansıtan, gece gündüz demeden özveri ile işini yapan tüm basın çalışanı ve gazetecilere tebrik ve takdirlerimi iletiyorum. En zor şartlarda yapılan bu işi fedakarlık, sevgi ve özenle ifa eden Düzcemiz'in değerli basın mensuplarını özellikle takdir etmek istiyor, bu özel günde çalışma şartlarının iyileştirilmesi dileklerimle 21 Ekim Dünya Gazeteciler Gününü gönülden tebrik ediyorum.”

Başkan Okan Yanmaz ise yayımladığı mesajda, şunları kaydetti: "Geçmişten bugüne düşünce özgürlüğünün yanı sıra demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olan gazetecilerimiz; ülkemizin geleceği ve milletimizin menfaatleri doğrultusunda ilkeli, doğru ve tarafsız bir şekilde çalışarak, halkın haber alma hakkını sağlayan ve toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen önemli kişilerdir. Aynı zamanda ülkemizin bekası için Barış Pınarı Harekatı'nda halkımızın daha güçlü bir şekilde kenetlenmesinde büyük rol ve emek harcayan ülkemizin, dış basında doğru ve tarafsız haber almasını sağlan gazetecilerimizin çabaları büyüktür. Başta Düzce ve Akçakoca medyası olmak üzere tüm gazetecilerin Dünya Gazeteciler Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum. Şehrimizde faaliyette bulunan yaygın ve yerel medya mensuplarının, yerel ve bölgesel gazete, dergi, radyo, internet ve televizyonlarımız ile ulusal ajanslarımızın temsilcilerine çalışma
hayatlarında başarılar diliyorum. 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü kutlu olsun.”