Bolu Orman İşletme Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen Sertifika denetimleri kapsamında, Düzce merkeze bağlı Sarıçam Köyü Orman İşletme Şefliğinin 2016 yılı üretimine konu olan 71 nolu bölmesinde  bir işçiye sürütme işi yaptığı esnada Kişisel Koruyucu Ekipmanlarını kullanmadığı, bununla birlikte sürütme işini yaptığı traktörün Güvenlik Kabininin olmadığı tespit edilerek konu ile ilgili tutanak tutuldu.



Bölme için imzalanan Şartname’ye aykırı hareket edildiğinden Y.A.‘nın belirtilen eksikleri giderdiği takdirde Şeflikçe İlgili kooperatife verilecek bir sonraki işe kadar bölmeden çıkartılmasına karar verildi. İş tevziat tutanağında belirtilen 69-102 kök nolu ağaçların Kozlu Köyü Tar. Kal. Kooperatifince  Y.A. ‘dan alınıp diğer üyelere verildiğine dair tutulan tutanağın şefliğe bildirilmesi istendi, İlgili Kooperatifin alınan karar doğrultusunda hareket etmemesi durumunda 71 nolu bölme ile ilgili 34. madde haklarından istifade edemeyeceği ve Şeflik tarafından kendilerine bir daha iş verilmeyeceği Kozlu Köyü Tar. Kal. Kooperatifine ilgili Orman İşletme Şefliğince tebliğ edildi.

Kişisel Koruyucu kıyafet ve donanımların iş kazalarını önlediği ve olası iş kazalarının en az zayiatla atlatılmasına olanak sağladığı belirtilerek bundan sonra yürütülecek her türlü ormancılık faaliyetlerinde İş Güvenliğinden taviz verilmeyeceğinin altı çizildi. Tüm bu denetim ve beklentilerin öncelikle insan sağlığı ve insan hayatı için olduğu ifade edildi.

Haber;S.KAŞKIR