İddiaya göre 25 yaşındaki Özgür Keçeci, Atatürk Devlet Hastanesinin çocuk servisinde tedavi gören 1 yaşındaki çocuğu Cansu'yu da kucağına alarak hastaneden çıktı Soluğu da, hastanenin karşısındaki iş merkezinin terasında aldı. Kucağında çocuğu ile intihar girişiminde bulunan Özgür Keçeci'yi fark edenlerin polise haber vermesiyle ortalık birden ana baba gününe döndü. Keçeci'nin yapacağı herhangi bir yanlış harekete karşılık, can kaybını önlemek amacıyla olay yerine gelen itfaiye ekipleri aşağıya branda gerdi. Polisin ve itfaiye ekiplerinin uzun süren ikna çabalarına rağmen çıktığı yerden inmeyen Özgür Keçeci'nin kucağındaki 1 yaşındaki Cansu ise ne olup bittiğini anlamadan hıçkıra hıçkıra ağlamaya başladı.

23500

Emniyet Müdürlüğünün adeta ayağa kalktığı olayda, devreye giren bir görevlinin ikna çabaları olumlu sonuç verdi. Babasının elinden alınan küçük Cansu için, alkış sesleri koptu. 1 yaşındaki Cansu aşağıya indirilerek 112 Acil Servis ekiplerine teslim edildi. Ancak baba hala yukardaydı. Alışveriş merkezinin balkonunda yaklaşık 15 metre yükseklikte ayağa kalkarak yerini değiştirmek isteyen Özür Keçeci, bi ara yürekleri ağıza getirdi. Bu defa Polisler devreye girdi. Polislerin iknasıyla genç baba Keçeci'de aşağıya indirildi.

23499

İl Emniyet Müdürü Ali Gezer'inde geldiği olay yerinde çok sayıda emniyet mensubu vardı. 25 yaşındaki Özgür Keçeci polis tarafından gözaltına alınarak ifadesi alınmak üzere olay yerinden götürüldü. Keçeci'nin, çocuğunun tedavisini yapamadığı ve bu nedenle yeşilkart başvurusunda bulunduğu ancak olmayınca da intihar etmek istediği iddia edildi. Ancak, kendisi yeşil kartlı olan Özgür Keçeli'nin, minik kızı Cansu için de bugün sabahtan Yeşil Kart çıktığı öğrenildi. Olayın ardından Valiliğe getirilen Özgür Keçeci, Vali Vasip Şahin tarafından da dinlendi.

23501

Olayın Ardından Düzce Valiliği tarafından yazılı açıklama yapıldı. açıklama ise şöyle; "08.12.2010 tarihinde Yunus Market çatısına çıkarak sağlık sorunlarının çözülmediği ile ilgili olarak olay yaratan 1985 doğumlu Özgür KEÇECİ’nin Sağlık Müdürlüğü yetkililerince yapılan tahkikatında; 1 yaşındaki kızı Cansu KEÇECİ’nin 29.11.2010 tarihinde Düzce Atatürk Devlet Hastanesi acil servisinden idrar yolları enfeksiyonu ve bronşiolit nedeniyle kabulünün yapıldığı ve çocuk hastalıkları uzmanı