Düzce Emniyet Müdürlüğü 10 gün boyunca genel asayişin sağlanması, olası suç ve suç unsurlarının ele geçirilmesi, aranan şahısların yakalanması ve umuma açık eğlence ve istirahat yerlerinin denetiminin yapılması amacı ile İl ve ilçe merkezlerindeki Polis sorumluluk bölgesindeki çalışmaları kamuoyu ile paylaştı. Mahalle – Şehir Giriş Çıkışları – Umuma Açık Eğlence ve İstirahat Yerlerinde alınan arama kararlarına istinaden, Asayiş, KOM, TEM, Güvenlik, Trafik Şube Müdürlükleri, Polis Merkezi ve ilçe ekiplerinin katılımı ile değişik gün ve saatlerde 22 sabit, 7 seyyar olmak üzere toplam 29 adet uygulama yapıldı.

BİN 739 SORGULAMA
Uygulama süresince bin 738 şahsa GBT sorgulaması yapan emniyet ekipleri, değişik suçlardan aranan 17 şahsı yakalayarak işlem yaptı. Ayrıca uyuşturucu hap olduğu değerlendirilen toplam 14 adet hap ve 25.6 gram uyuşturucu madde, ruhsatı bulunmayan 9 mm Browning Marka tabanca ve bu tabancaya ait 1 adet şarjör ve 7 adet dolu fişek ele geçirildi Ve bu konular ile ilgili olarak toplam 11 şahsa adli işlem yapıldı.

3 BİN 357 TL PARA CEZASI
Emniyet trafik yönünden ise uygulama süresince 534 araç kontrol ederken,  27 sürücüye 3 bin 357 TL İdari para cezası uyguladı.

UMUMA AÇIK YERLER DENETLENDİ
Uygulama süresince umuma açık eğlence ve istirahat yerlerinde, SGK, Defterdarlık, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Vergi Dairesi ve Belediye Zabıta görevlilerinin de katılımı ile yapılan kontrollerde 59 iş yeri kontrol edildi.  Bu iş yerlerinden; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından izin almadan faaliyet göstermekten, ruhsatsız iş yeri çalıştırmaktan, sağlık koşullarına uymamaktan, iş yerinde fiş ve fatura bulundurmamaktan, ahlaka aykırı film oynatmaktan, işyerinde sigara kullandırmaktan ve ruhsatsız faaliyet göstermekten toplam 18 işyeri hakkında idari işlem yapıldı. Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “Suçla mücadelemiz halkımızın da desteği ile aralıksız devam etmektedir.”denildi. 

Haber:S.KAŞKIR