Konuralp Erdemli köyünde evlerinde kimsenin olmadığı sırada pat pat diye tabir edilen tarım aletiyle bahçe sürmeye çalışan 14 yaşındaki Erdal kurt isimli çocuk bir anda sol bacağını pat pata kaptırdı ve ağır yaralandı.
Erdemli köyünden baba Fikret Kurt böbrek taşı kırdırmak için eşi Fatma kurt ile Düzce'ye hastaneye gelirken, kardeşleri de okula gittiği için evlerinde kimsenin olmadığı sırada amcası Nejdet Kurt ile evin yanındaki bahçede çalışmaya başlayan Erdal Kurt bir anda dengesini kaybederek sol bacağını pat pata kaptırdı. Kendi evleri ve amcasının evinde ve komşuların evlerinde de kimsenin olmadığı bir sırada kaza geçiren küçük Erdal'ın çığlıklarına karşı tarlada çalışan bir vatandaş koşarak gelip köyde vatandaşları toplamak için camiinin minaresinden yardım istedi. Toplanan vatandaşlar İtfaiyeye ve 112 Acil Servis ekiplerine haber verdiler.
Olay yerine gelen kaza kırım ekibi ve 112 ekipleri bir yandan Erdal Kurt'un bacağının kesilerek sıkıştığı yerden kurtarmaya çalışırken, diğer yandan da serum verip bayılmaması için çaba sarfettiler. Bir yanda Çığlıkılar içinde kurtarın beni diye yükselen feryatlar, diğer yanda hastaneden gelince çocuğunun durumunu görüp bayılan baba Fikret kurt. Yaklaşık 20 dakika süren operasyonla Erdal Kurt'un bacağı pat patın bıçaklarının arasından yarı parçalanmış bir şekilde kurtarıldı ve 112 ekipleri tarafından Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastananesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Çocukları hastaneye kaldırılırken sinir krizi geçiren Kurt ailesinin fertlerine 112 ekipleri anında müdahale ederken, herkesin tek temennisi küçük Erdal'ın bacağının kesilmeden tedavi edilmesi ve eski sağlığına kavuşması yönündeydi. Jandarma olayla ilgili soruşturmasını sürdürüyor.

Haber; H. KAYA