Yangın, saat 14.00 sıralarında Tepecik Mahallesinde bulunan yüksek alandaki trafoda meydana geldi. Trafo bilinmeyen bir nedenden dolayı patladı. Patlama sonucu trafo etrafındaki otların yanmasıyla başlayan yangına itfaiye ekipleri ve bölgede yaşayan vatandaşlar müdahale etti. Yaklaşık 4 dönümlük alana yayılan alevler, trafonun yanında bulunan iki ev ve bir ahırı da yanma tehlikesiyle karşı karşıya bıraktı. İtfaiye görevlileri yangına müdahale ederek kontrol altına almaya çalışırken vatandaşlarla kendi imkanlarıyla alevleri kontrol altına almaya çalıştı.


Kısa sürede kontrol alınan yangın bölgesine tedbir amaçlı SEDAŞ yetkilileri de geldi. Yangının söndürülmesiyle rahat bir nefes alan vatandaşlar, trafonun ikinci kez patladığını ifade ederek meydana gelen yangından SEDAŞ yetkililerini sorumlu tuttu.

Yangının, geçtiğimiz hafta Esençam Köyü Hecinler mevkiindeki trafo patlaması sonucu meydana gelmesi gözleri SEDAŞ’a çevirdi. Patlamalar, SEDAŞ yetkililerin gerekli tedbirleri almadığı ihtimalini akıllara getirdi.

Haber:Y.SEVER