31 Mayıs'ta Hamidiye Mahalllesi'nde gerçekleşen silahla vurgun olayının ardından Cengiz Söylemez ve Yunus Emre Poyraz hayatını kaybetmişti. Yine 1 Ocak 2009'da gerçekleşen bir olayda Lokman Yıldız isimli şahıs hayatını kaybetmişti. Emniyetten yapılan yazılı açıklamada bu olayları gerçekleştiren şüphelilerin yakalandığı belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“ 06.01.2009 günü saat 07.30 sıralarında Emniyet Müdürlüğümüze gelen bir ihbarda ilimiz Kültür Mahallesi Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bahçesinde bir şahsın ağır yaralı olarak yerde yattığının bildirilmesi üzerine, görevli ekiplerimiz olay yerine intikal etmiş, yaralı olduğu teşpit edilen şahıs Lokman Yıldız ambulans marfeti ile hastaneye intikal ettirilmiş, şahıs ilk tıbbı müdahalesine müteakip sevk edildiği Ankara Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetmiştir. Olayın faili ve faillerinin tespiti amacıyla çok yönlü çalışmalar başlatılmaş ve olay bu çalışmalar sonucunda aydınlatılmış, bu olayın şüphelisi şahıs 02.06.2009 günü ilimiz Çilimli ilçesinde yakalanarak Düzce İl Merkezi'ne getirilmiş ve sevk edildiği adli mercilerce tutuklanmıştır.

Yine 31.05.2009 günü saat 00.50 sıralarında ilimiz Hamidiye Mahallesi Hamidiye Sokak No:99 sayılı yerde Cengiz Söylemez ve Yunus Emre Poyraz isimli şahısların ateşli silahla vurularak ağır şekilde yaralandıklarının öğrenilmesi üzerine Emniyet Müdürlüğümüzün ilgili birimlerine ait ekiplerimizce yaralı şahısların hastaneye intikalleri sağlanmış yapılan tüm müdahalelere rağmen Cengiz Söylemez hayatını kaybetmiş, Yunus Emre Poyraz ise ileri tetkik ve tedavi için sevk edildiği İstanbul Koşuyolu Hastanesi'nde 02.06.2009 günü vefat etmiştir. Olayın fail ve faillerinin tespiti amacıyla yapılan çalışmalar neticesinde, saldırı olayının iki şüphelisi, olayda kullanmış oldukları 1 adet ruhsatsız tabanca ile birlikte 03.06.2009 günü sevk edildikleri adli mercilerce tutuklanmışlardır. Düzce halkının huzur ve güveni için çalışmalarımız aralıksız olarak sürdürülmektedir.”