Ankara'dan gelen Özel Harekat timleri, Bolu'da terör örgütü PKK'ya ait hücre evine yönelik operasyon düzenledi. Paşaköy Mahallesi Berberler Sokak'ta bulunan 5 katlı apartmanın üst katını PKK'lı teröristlerin hücre evi olarak kullandığına dair bilgiler üzerine Ankara'dan gelen Polis Özel Harekat ekipleri saat 23.45 sıralarında operasyon düzenlendi.


Operasyon sırasında hücre evinin bulunduğu binaya 50 metre mesafede olan D-100 Karayolu'nun Üniversite Kavşağı ile Sanayi Kavşağı arasındaki bölüm trafik ekipleri tarafından ulaşıma kapatıldı. Paşaköy Mahallesi'ne giren yollarda da ulaşım polis ekiplerinin sürücüleri farklı güzergahlara yönlendirmesiyle sağlandı. PKK'lı oldukları öne sürülen kişilerin bulunduğu apartman ve çevresindeki binalarda oturanlar da sessizce evlerinden tahliye edildi.


Güvenlik önlemleri  aldıktan sonra hücre evine giren polisin, 'Teslim ol' çağrısına teröristlerin silahla karşılık vermesi sonucu çatışma çıktı. Yaklaşık 20 dakika süren çatışmada 1 terörist ölü ele geçirildi, arkadaşı kaçtı. Çatışmada 1 özel harekat polisi de hafif yaralandı. Kaçan diğer terörist için ise çevrede arama çalışmaları başlatıldı. Bölgeyi didik didik arayan ekipler, sabah saat 05.30 sıralarında çatıya çıktı. Yaklaşık 5.5 saat çatıda gizlenen PKK'lı saklanan terörist kendisini bulan polislere ateş açınca yeniden çatışma çıktı. 4 el silah sesinin geldiği çatışmada ikinci terörist de ölü ele geçirildi.

Evde bomba imha uzmanı ve olay yeri inceleme ekipleri çalışma yaptı.