Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Yeşildere Mahallesi'nde iki uzman çavuş, sabah saatlerinde sokakta yürürken uğradıkları silahlı saldırı sonucu şehit oldu.

Olay yerine çağrılan ambulanslarla Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Yahya Karakaya (26) ve Murat Özkozanoğlu (25), yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamazken, saldırganların olay yerinden kaçarak izlerini kaybettirdikleri bildirildi.

 

ANKARADA’DA MAYINLI PATLAMA

Ankara'da Eskişehir yolunda, bir askeri servis, personel alırken patlama meydana geldi. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken olay yerinden geçen araçlarda maddi hasarlar oluştu. Olay yerine çok sayıda polis ekibi, ambulans ve itfaiye gönderildi. Polis ekipleri bir süre trafiği durdurdu.

Patlamanın olduğu yere yakın bulunan ormanlık arazide aküye bağlanmış bir kablo bulundu. İncelemelerde patlamanın olduğu yerden ormanlık araziye doğru tam 74 metre kablonun çekildiği ortaya çıktı.

DİYARBAKIR’DA BOMBA ELE GEÇİRİLDİ

Diyarbakır'da bir evde yapılan aramada top mermisi kapsülü kullanılarak yapılan bir bomba ele geçirildi. Bombacının evinde bomba yapımında kullanılan malzemelerin yanı sıra esrar da bulundu.

Şahsın evinde ve evinin müştemilatından yapılan aramada 50 kök kenevir bitkisi, 155 milimetrelik yaklaşık 42 kilogram ağırlığında bomba düzeneğine dönüştürülmüş topçu mühimmatı, 58,5 gram plastik patlayıcı, 2 adet SCHO ibareli elektrikli kapsül, 440 santimetre uzunluğunda kablo, bant ve poşet parçaları gibi bomba malzemelerinin ele geçirildiği belirtildi.

Haber; G. KARDUZ