10 yıl önce Akçakoca'nın Fakıllı köyünde babası Cevat Öztürk ve üvey annesi Zarife Öztürk'ü baltayla öldüren ve 10 yıldır Antalya'da sahte kimlikle yaşamını sürdüren Selahattin Öztürk ev sahibi olan emlakçıyı boğazını keserek öldürdü. Öztürk, jandarma ve polise yakalanacağını anlayınca Manavgat Irmağı'na atladı. 10 gündür ırmakta kayıp olan katil zanlısının cesedi, çevredeki balıkçı tekneleri tarafından bulundu.
Antalya'nın Alanya İlçesinde 12 gün önce meydana gelen olayda, Bünyamin Ekmen isimli bir emlakçının evinde cesedi bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatan jandarma ekipleri, şahsın kiracısı olduğu öğrenilen Şaban Gençtan isimli şahsı takibe aldı. Bu sırada jandarma ve polise, Almanya'dan telefon açan bir kadın "Şaban Gençtan isimli sevgilim cinayet işlemiş. Bana Manavgat'tan telefon" açtı diyerek ihbarda bulundu.
10 gün önce Manavgat'ta Mobese kameralarında incelemede bulunan ekipler cinayeti Şaban Gençtan adına düzenlenmiş sahte kimlikle yaşayan 45 yaşındaki Selahattin Öztürk'ün işlediğini belirledi. Eşkal üzerine araştırma yapan jandarma ekipleri, Öztürk'ün Manavgat Irmağı çevresinde olduğunu belirledi. Manavgat Irmağı çevresinde şahsın yerini belirleyen jandarma ekipleri ve katil zanlısı arasında kısa süreli kovalamaca yaşandı. Yakalanacağını anlayan katil zanlısı Öztürk, kendini Manavgat Irmağı'na atarak izini kaybettirmeye çalıştı. Sular arasında kaybolan Öztürk, 10 gün boyunca balık adamlar tarafından sudan jandarma ve polis ekipleri tarafından da karada arandı.
Balıkçı tekneleri buldu
Bölgede tekne ile balık tutan balıkçılar, Boğaz yolu Akyol tersanesi bölgesinde bir ceset buldu. Olay yerine gelen ekip tarafından karaya çıkarılan cesedin Selahattin Öztürk'e ait olduğu belirlendi. Ceset yapılan incelemenin ardından Adli Tıp morguna kaldırıldı. Öztürk'ün 10 yıl önce Düzce'nin Akçakoca İlçesinde baba ve üvey annesini de öldürdüğü 10 yıldır da Antalya'da sahte kimlikle çeşitli işlerde çalıştığı öne sürüldü. Cenazesi Akçakoca'nın Fakıllkı köyünde defnedileceği öğrenildi.

Haber; Ş. ÇAKIR