Olay, dün akşam saatlerinde D-655 karayolu üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre; Akçakoca’dan Düzce istikametine gitmekte olan 112 Acil Servis ambulansını tehlikeye düşüren otomobili, sağlık ekiplerinin haber vermesi üzerine Bölge Trafik ekipleri takibe aldı. Polisin dur ihtarına uymayan otomobile sık sık durması konusunda megafonla ihtarlar çekildi. Bir türlü polisin dur ihtarına uymayan Vedat K. idaresindeki otomobil, Konuralp üniversite sapağından Kuzey Çevre yoluna dönerek hızla ilerledi. Şehir içi ekiplerine haber verilmesi üzerine çok sayıda sivil ve resmi ekipler Kalıcı Konutlar Kuzey Çevre Yoluna sevk edildi. Dur ihtarına uymayan araç, Kuzey Çevre Yolunda önü kesilerek durduruldu.


Araçtan indirilen Vedat K. emniyet ekipleri tarafından üst araması yapılarak evrakları istendi.

Ancak aşırı alkollü olan şahıs, ehliyet ruhsat ve kimliğinin olmadığını söyledi. Yaklaşık 300 promil alkollü olan Vedat K. kendisine soru soran resmi polise ‘Sen kimsin!’ demesi ise ekipleri şaşırttı.

Vedat K.’nın daha önceden de alkolden işlem gördüğü belirlendi. Alkollü sürücü ifadesi alınmak üzere karakola götürülürken araç çekici ile otoparka çekildi.

Haber:İ.KELEŞ