Tem Otoyolu'nun Hacıahmetler Köyü mevkiinde sabah saat 08.00 sıralarında yolcu otobüsü seyir halindeyken aniden yanmaya başladı. 37 yolcusu ile Rize'den İstanbul'a gittiği öğrenilen yolcu otobüsü tamamen yanarken içinde bulunan 37 yolcu ise yanmaktan son anda kurtuldu.

24040

Halim Getir idaresindeki 53 AP 222 plakalı yolcu otobüsü Tem Otoyolu'nun Hacıahmetler Köyü mevkiine geldiğinde elektrik kontağından çıkan kıvılcımlarla bir anda yanmaya başladı. Kısa sürede yolcu otobüsünün içini dumanlar sardı, Şoför Halim Getir hemen otobüsü yol kenarında durdurdu ve uyuyan yolcuları da uyandırarak yolculara otobüsten inin diye seslendi. Panik halinde otobüsü terkeden yolcular eşyalarını kurtarmaya vakit bulamadı.

 24041

Bir anda otobüsü saran alevler gökyüzünü siyaha bürüdü. Olay yerine gelen Düzce Belediyesi İtfaiye ekipleri yanan Otobüsü uzun uğraşlar sonucunda söndürebildi.

 24042

Olayı yaşayan yolcular ne olduğunu anlayamadıklarını ve bir anda otobüsün yandığını gördüklerini belirterek çok korktuk canımızı zor kurtardık dediler.

 

Haber; Ü.Çetin