Hendek ilçesi TEM Otoyolu'nda 14 Ağustos 2011'de S.O. yönetimindeki yabancı plakalı cip, aynı istikamete giden ve Düzce’den iftar davetinden dönen ailenin içinde bulunduğu Tefik Çakıroğlu'nun kullandığı otomobile arkadan çarptı. Kazada otomobil sürücüsü Çakıroğlu'nun eşi Reyhan Çakıroğlu (32) ile 6 aylık oğlu Harun Mert, annesi Melek Çakıroğlu (62) ve teyzesi Melike Erarslan (61) hayatını kaybetti. Otomobil sürücüsü Tevfik ve kızı Tuana Çakıroğlu, cip sürücüsü S.O. ile aynı araçta bulunan 4 kişi yaralandı.

Kazanın ardından cip sürücüsü S.O., 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak' suçlamasıyla tutuklandı. Trafik kazası tespit tutanağına göre, S.O.'nun arkadan çarpma kusurunu ihlal ettiği ve asli kusurlu olduğu belirtildi. Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada cip sürücüsü kazadan yaklaşık 7 ay sonra ilk duruşmada yurt dışı yasağı konarak tahliye edildi. Daha sonra  görülen duruşmada S.O.'nun yurt dışı yasağı banka teminatıyla kaldırıldı.
15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan S.O., yargılanma sonuçlanmadan Fransa'ya gitti. Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sürücü S.O.'yu 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanık ve mağdur tarafın yakınları davayı Yargıtay'a temyize götürdü. Dosyayı inceleyen Yargıtay 12. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin verdiği kararı onayladı. S.O. hakkında verilen 8 yıl 4 ay hapis cezası kesinleşti. Ancak sanık yurt dışından dönmedi.