Düzce İl Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından planlı olarak yürütülen “Teşekkül Halinde Ateşli Silah Ticareti Yapan” şahıslara yönelik başlatılan operasyonda, 40 adedi Glock olmak üzere toplam 47 adet tabanca bulunarak el kondu.



Silahlarla birlikte A.C. ve T. Ö. isimli şahıslar ise yakalandı. Ankara KOM Şube Müdürlüğü ekipleri ile birlikte yakalanan şahısların silahları temin ettikleri Y.C. isimli şahsın Ankara’ da bulunan iş yerindeki adresinde yapılan aramada;

Bir kısmı kuru sıkı olmak üzere toplam 15 adet tabanca, 1 adet av tüfeği, bu silahlara ait çok sayıda mermi, 1 adet polis kokardı, 1 adet çelik yelek, 1 adet silaha monte edilen dürbün ile birlikte çok sayıda silah parçası bulunarak el kondu.



Balıkesir KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince A.C. isimli şahsın ikametinde yapılan aramada ise 1 adet av tüfeği, 1 adet tabanca ve bu silahlara ait çok sayıda mermi bulunarak el konuldu.



Yapılan operasyonlar kapsamında toplam olarak; 63 adet Tabanca, 2 adet Av Tüfeği, Çok sayıda Mermi ele geçirildi. “Teşekkül Halinde Ateşli Silah Ticareti Yapmak” suçundan yakalanan Y.C. Ankara’da çıkarılan mahkemece tutuklanırken, A.C ve T.Ö. isimli şahıslar Düzce Adliyesi’nde çıkarıldıkları mahkemece tutuklandılar ve Düzce Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

Haber; R. BAL