Düzce'nin Muncurlu Köyü'nde fındık bahçesinde çıkan yangında 50 dönüm fındıklık yanarken, fındık bahçesinin yanındaki arazide bulunan 50 kovan arı da telef oldu.

Alınan bilgiye göre, Mehmet Kahraman ve akrabalarına ait Kaynaşlı ilçesine bağlı Muncurlu Köyü Yeşil Mahalle'deki fındık bahçesinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle hızla büyüyen yangına müdahale etmeye çalışan vatandaşlar, durumu itfaiyeye haber verdi.

Olay yerine gelen itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait ekipler, yangını 45 dakikada kontrol altına alırken, yangında 50 dönüm fındıklık yanarak hasar gördü, hemen yanındaki Veysel Efiloğlu'na ait arazide bulunan 50 kovan arı da telef oldu.

Kahraman, yaptığı açıklamada, kendisine ve akrabalarına ait yaklaşık 50 dönüm fındıklığın tamamen yandığını belirterek, yangının, bahçeye sulamaya gidenlerin attığı sigara izmaritinden dolayı çıktığını tahmin ettiklerini söyledi.

Kendilerinin canının yandığını, başkasının canının yanmamasını istediklerini ifade eden Kahraman, bahçelerdeki ağaçları sulamaya gidenlerin bu konuda dikkatli davranmaları gerektiğini vurguladı.
Efiloğlu ise çıkan yangında kovanların eridiğini, içerde sıkışan 50 kovan arının telef olduğunu bildirdi. Ekipler, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Haber; R. BAL