Ankara'dan kiraladıkları kiralık araçlarla 57 il ve ilçede tespit edilen 157 hırsızlığı gerçekleştirdiği iddiasıyla biri kadın 5 kişi Bolu'da yakalandı. Bolu Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, onlarca güvenlik kamerasının kayıtlarını izleyerek zanlıların kimliklerini tespit ederken, kullandıkları araçların da kiralık olduğunu belirledi. Zanlıları yakalamak için geniş çaplı soruşturma başlatan ekipler, Cuma günü 5 kişinin kente giriş yaptığını belirledi. Bir işyerinden hırsızlık yapmak isteyenler suçüstü yakalandılar.
1,5 yıl süren çalışmanın ardından yakalanan biri kadın 5 kişi gözaltına alındı. Sahte kimlik kullanarak hırsızlık yapan S.A, T.Y, O.A., H.E. ve S.A'nın karıştığı olayları tespit etmek için ek gözaltı süresi alındı.

 

Yapılan çalışmada 5 kişinin Ankara'da yaşadıkları, kiraladıkları otomobillerle 53 il ve ilçede tespit edilen 157 hırsızlığı gerçekleştirdikleri belirlendi. Şüphelilerin sahte kimlikle cezaevinde bulunan arkadaşlarını ziyaret ettikleri de ortaya çıktı. Hırsızlık suçundan çok sayıda sabıkası bulunan şüphelilerin bir cep telefonu bayisinden tablet bilgisayar ile bir telefon firmasından çok sayıda cep telefonu, laptop, tablet bilgisayar çaldıkları anlar güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.


5 kişi bugün "Birden fazla işyerinden hırsızlık, resmi belgede sahtecilik" suçlarından adliyeye sevk edildiler.

 

Haber: S. Kaşkır