Olay, saat 01.00 sıralarında Çilimli Tepeköy mevkiinde meydana geldi. Karabük’ten eşi ve 4 çocuğuyla birlikte Çilimli T Tipi Kapalı ve Açık Cezaevinde hükümlü olan oğlunu 4 Nisan Pazartesi günü yapılacak olan açık görüşte ziyaret etmek için Düzce’ye gelen aile, donarak ölmek üzereyken Çilimli İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin dikkatiyle hayata tutundu.

Cezaevindeki oğlunu görebilmek için açık görüş gününden bir gün önce Düzce’ye gelmek zorunda kalan aile, geceyi kalacak yerleri olmadığı için cezaevi yakın bir bölgede geçirmek istedi. Metruk bir kulübede kalmaya başlayan aile üyeleri sıcaklığın sıfırın altında eksi 8’i gösterdiği saatlerde soğuk havanın etkisiyle kendinden geçti. Ailenin imdadına devriye uygulaması yapan Çilimli İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri yetişti. Jandarma ekiplerinin dikkati sonucu fark edilen Önder Y. Nebahat H. İrem Y. Nazar Y. Müslüm H. Ve Alişan K. için ekipler ateş yakarak ekmek ve süt ikramında bulundu.

Ailenin geceyi dışarda geçirmemesi için uzun süren bir telefon trafiği sonucu 6 kişi Düzce Belediyesi Beyaz Masa biriminin desteğiyle jandarma ekipleri tarafından Kültür Mahallesinde bulunan bir otele yerleştirdi. Donmak üzereyken kurtarılan Önder Y. ile Nebahat H. Jandarma ekiplerinin sayesinde kurtuldukları söyledi. 112 Acil Servis ekiplerince sağlık kontrolü yapılan aile geceyi otelde geçirdi.

Haber:Y.SEVER