Akçakoca ve Kaynaşlı ilçelerinden de hayvan çaldıkları tesbit edildi. Sakarya, Düzce ve Kocaeli illerinden çaldıkları büyükbaş hayvanları keserek etlerini lokanta ve kasaplara satan 2'si kasap 6 kişi gözaltına alındı. Sakarya İl Jandarma Alay Komutanlığı ve Karasu İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Marmara ve Batı Karadeniz Bölgesi'nde büyükbaş hayvan hırsızlığına yönelik yürüttükleri soruşturmada, bir şebekeyi ortaya çıkardı. Şebekeyi yakın takibe alan jandarma 3 aylık çalışmanın sonucunda, şebeke üyelerinin bulunduğu Karasu ve Kocaali ilçelerinde eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda R.Ç. , S.Y. , İ.K. , M.K. H.A. ve T.G. gözaltına alındı. R.Ç. ve S.Y.'nin Karasu ilçesi Limandere Beldesinde kasap dükkanın bulunduğu ve diğer şebeke üyelerinin çaldıkları hayvanları kestikleri ileri sürüldü.
Öte yandan, şebeke üyesi kasap S.Y.'nin Limandere Beldesindeki evinin bahçesinde çalıntı olduğu belirlenen 6 canlı büyükbaş hayvan bulundu. Hayvanların bir kısmının Karasu ilçesine bağlı Denizköy'de yaşayan Recep Sarı'ya ait olduğu belirlendi. Kasap dükkanında yapılan aramada ise 4 adet çalıntı büyükbaş hayvan derisi ele geçirildi.
Operasyon kapsamında 10 şebeke üyesinin arandığı bildirildi.
Şebekenin Düzce'nin Akçakoca ilçesinde 5, Kaynaşlı'da 2, Sakarya'nın Hendek ilçesinde 18, Adapazarı'nda 10, Kocaali'nde 8, Kaynarca'da 4, Karasu'da 32, Ferizli' de 4, Kocaeli'nin Kandıra ve Ahva ilçelerinde 35 olmak üzere toplam 118 büyükbaş hayvan çaldıkları belirlendi.
Şebekenin son 6 ay içinde 300 çivarında hayvan çaldığı tahmin ediliyor.
Hayvan hırsızlığının çalıntı bir minibüs ve kiralanan araçlarla yapıldığı tespit edildi. Öte yandan jandarmadaki sorgularının ardından Karasu Adliyesine sevk edilen 6 zanlıdan kasaplar R.Ç. ve S.Y. tutuklandı. Diğer zanlıların sorgusunun sürdüğü öğrenildi. Zanlıların sorgularında 'Millet at eti yediriyor, biz sığır eti yedirmişiz, ne olmuş' dedikleri öğrenildi. Şebekenin çökertilmesiyle, hayvan hırsızlarına karşı geceleri ahırlarında tüfekleriyle nöbet bekleyen köylülerde rahat bir nefes aldı.

Haber; Ş. ÇAKIR