Ankara'da yaşanan bombalı araç saldırının ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı yeni güvenlik konsepti çerçevesinde harekete geçen Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), 79 kentteki özel güvenlikle korunan bina ve tesislerdeki önlemleri denetlemeye başladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nce görevlendirilen polis müfettişleri, denetlemeye gittikleri kentlerdeki AVM'ler, havaalanları, otogarlar, metro ve tren istasyonlarını mercek altına aldı. Beş gün içinde tamamlanacak denetlemelerde görülen aksaklıklar ve sorunlar, rapor halinde EGM'ye iletilecek.

İkişer kişilik ekipler

Bu kapsamda, Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı, Şırnak ve Hakkari dışındaki 79 kentteki özel güvenlikçileri denetlemeye başladı. Başkanlık, kadrosundaki polis başmüfettişlerini gruplar halinde illere gönderdi. Çarşamba günü görevlendirildikleri kentlerde çalışmaya başladı. Ankara, Adana, Bursa, İstanbul, İzmir ve Kocaeli'ndeki denetlemeler en az 12 kişilik özel denetleme gruplarıyla yapılırken, orta ve küçük ölçekli kentlere ise 2'şer kişilik ekipler gönderildi.

5 gün sonra rapor

Müfettişler, beş gün sürecek denetleme çalışmalarında, görevlendirildikleri kentlerdeki havaalanları ve metrolar başta olmak üzere, halkın yoğun olarak bulunduğu AVM'ler, otogarlar ve tren istasyonlarında görev yapan özel güvenlik görevlilerinin çalışma, verimlilik ve etkinliğini yerinde inceleyecek. Bu incelemelerle, söz konusu tesislerde görev yapan özel güvenlik görevlilerinin yaşanan terör olaylarına karşı "duyarlı hale" getirilmesi sağlanacak. Denetlemelerde özellikle sabotaj ve canlı bomba eylemlerine karşı alınan önlemler kontrol edilecek.

Müfettişler, denetlemelerde tespit edecekleri sorun ve aksaklıklarla ilgili özel raporlarını hazırlayıp Emniyet Genel Müdürlüğü'ne sunacaklar. (Milliyet)