27272

Düzce Polisinin dün yaptığı çalışmalar neticesinde ilk olarak 30 kilo 866 gram eroin, daha sonra ise 80 kilo 807 gram toz esrar ele geçirildi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar neticesinde önceki gün gece yarısından sonra doğu illerinden İstanbul iline götürüldüğü öğrenilen ve 34 plakalı bir otomobilin içerisinde sarımsakla kamufule edilerek özel bölmelere gizlenen 30 kilo 866 gram eroin yakalanmıştı. Araçta sürücüsü İ.H.K. ve yanında bulunan ve eşi olduğu öğrenilen G.K. isimli şahıs, mahkeme kararıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

27273

Yine dün öğle saatlerinde aynı güzergahta başka bir otomobilin içerisinde tam 80 kilo 807 gram toz esrar ele geçirildi. Polis, bir şahsın otomobil içerisinde bulunan uyuşturucu maddeleri İstanbul'a götürüleceği bilgisini alarak, Düzce giriş çıkışlarında ve tem otoyolunda geniş gevenlik önlemleri aldı. Belirtilen araca Kaynaşlı geçişinde rastlayan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 34 plakalı araç ve sürücüsü A.A.'yı gözaltına aldı.

27274

Kaçakçıların korkulu rüyası haline gelen polis köpeği Dizel ile araçta yapılan aramalar sırasında, aracın özel bölmelerine gizlemiş 87 paket halinde toplam 80 kilo 807 gram toz esrar maddesi ele geçirildi. Adliyeye sevk edilen A.A. isimli şahıs, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Her iki olayla ilgili Düzce Valiliği'nden yazılı basın açıklaması yapıldı.

27275

Haber; Ş. ÇAKIR