Kenevir ekimine önleme aramaları ve ihbar mekanizması ile neşter vurulacak. İçişleri Bakanı Muammer Güler, yasadışı kenevir konusunda 81 il valisine genelge gönderdi.
Emniyet Genel Müdürlüğü de insanlı gözetleme uçağı KingAir 350i’ye yeni görev verdi. İnsanlı İHA’lar doğu ve güneydoğudaki kenevir tarlalarını tespit edecek.
İkramiye, yakalanan kenevirin kök sayısına göre artacak. Toz esrarı ihbar edenlere kilo başına 800 ile 900 TL ödül verilecek. Hint kenevirinde ise ödül kilogram başına yaklaşık 500TL olacak.
‘Bilgi toplama’ yöntemi de genelgede yer aldı. “Son düzenleme ile kenevir bitkisi ihbarlarına da ikramiye ödenmesi yolu açıldı. Hazırlanan yönetmelik değişikliği yakın zamanda yürürlüğe girecek. İhbar müessesesinin daha da geliştirilmesine gayret gösterin” denildi.
Bilindiği gibi Düzce merkez ve ilçelerinde uyuşturucu madde sevkiyatı ve ekimi yoğun olarak yapılıyor. Emniyet ve jandarmanın son günlerde sık sık yaptığı başarılı operasyonlarla uyuşturucu tacirlerine darbe üstüne darbe vuruluyor. 81 il valiliğine gönderilen genelge ile Düzce’de Uyuşturucu kaçakçılığı ve Hint keneviri ekimi daha da önlenmiş olacak.

 

Haber: S. KAŞKIR