Kurban Bayramı tatili öncesi yola çıkacaklara yapılan tüm uyarılara karşın yine kazalar hız kesmedi. Valilik'ten yapılan yazılı açıklamada il genelinde bayram tatili süresince 60 trafik kazasının meydana geldiği, 2 kişinin öldüğü ve 56 kişinin yaralandığı belirtildi. Alınan tedbirler Açıklamada Kurban Bayramı nedeniyle 9 günlük bayram tatili öncesi, süresi ve sonrasında alınan tedbirler hakkında şu bilgilere yer verildi: “ İl Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığınca ilimizde huzur ve sükun ortamının korunması, vatandaşlarımızı can ve mal emniyetinin sağlanması ve uzun süreli olan Kurban Bayramı tatilinin güven içerisinde kutlanabilmesi için alınan tedbirlerimiz neticesinde; İlimiz giriş-çıkış noktalarında ve çevre yolu bağlantılarında denetim ve kontroller sıklaştırılmış, kazaların oluşumunda büyük rol oynayan; emniyet kemeri, alkol, aşırı hız, hatalı sollama, ışık ihlali, yakın takip, şerit ihlali ve toplu taşıma araçlarında yapılabilecek kural ihlalleri ile özellikle şehir içinde uygunsuz parklar ve sürücülerin kural dışı hareketlerini önlemek için görevli ekiplerimize takviye ekipler oluşturularak gerekli düzenlemeler yapılmıştır”

554 sürücüye 129 bin 303 TL ceza

Şehir merkezinde uygunsuz parktan dolayı 83 araç sürücüsüne 5 bin 146 TL trafik cezası kesildiği kaydedilirken, “ İl merkezinde yapılan denetim ve kontroller esnasında 145 araç sürüsüne 13 bin 130 TL, şehirlerarası yollar üzerinde Bölge Trafik ekiplerimiz tarafından yapılan kontroller esnasında ise 554 araç sürücüsüne 129 bin 303 TL trafik cezası tatbik edilmiştir” denildi.

172 asayiş olayı meydana geldi

13-21 Kasım 2010 tarihleri arasında; Düzce genelinde toplam 60 trafik kazasının meydana geldiği belirtilirken, “ Meydana gelen kazalarda 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 56 vatandaşımız ise yaralanmıştır. Meydana gelen 24 kazada ise sadece maddi hasar meydana gelmiştir. İlimiz genelinde asayişe müessir 172 olay meydana gelmiştir. Kurban Bayramı öncesi, süresi ve sonrasında emniyet ve jandarma birimleri olarak zaman mefhumu gözetmeksizin çalışmalarımız halkın huzur ve güvenini temin için büyük bir özveri ile planlanarak uygulamaya konulmuş olup; bundan sonraki süreçte de çalışmalarımız aralıksız olarak sürdürülecektir” ifadeleri kullanıldı.

Haber; Ş. ÇAKIR