Cumayeri’nde geçen yıl ramazanda Sait Tatu ve Halit Karabulut’un öldürülmesi olayına karıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan 9 şüpheliden 8'i tutuklandı.
Karabulut ve Tatu’yu traktöründe saldırıya uğrarak öldürülmesine ilişkin polis tarafından İstanbul ve Batman'da 9 ayrı adreste eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda göz altına alınan 9 şüpheli, dün emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Şüphelilerden İ.G, M.G., Y.A., B.A., B.A., Z.A., M.A., S.A. tutuklandı, A.G. serbest bırakıldı. Şüphelilerin, "kan davası" güttükleri iddia edilen Tatu'yla aynı renk ve model traktör kullanan komşusu Halit Karabulut'u da cinayetten bir yıl önce ramazanda yanlışlıkla öldürdükleri belirlenmişti.

Öte yandan titiz bir çalışma sonucu Cinayeti aydınlatan Düzce Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Bürosu ekiplerinin Batman’da operasyon öncesi görüntüleri de ortaya çıktı. Düzce’den Batman’a giden Düzce Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şafak operasyonu ile şüphelileri gözaltına aldı.

Sabah ezanları okunurken, Batman İl Emniyet Müdürlüğü’nden yola çıkan ekipler, şüphelileri sıcak yataklarında uyurken yakaladı.150 polisin katıldığı operasyonda zırhlı araçlar ve akreplerle Şat mezrası abluka altına alındı.
Eş zamanlı operasyonda Jandarma da hazır bulundu. Evlere baskın yapan emniyet müdürlüğü ekipleri şüphelileri gözaltına alarak Düzce’ye getirdi.
HABER;İ.KELEŞ