10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nde yaptığımız bir haberde “Engelli bir babanın” tek kızıyla yaşadığı bu evi görüntülemiş ve “Bu çağda bu mevsimde bu evde yaşamak Düzce'ye yakışmıyor” demiştik:
Haberi bir başından hatırlatalım

Gümüşova'nın Hacı Kadirler Köyü'nde bir genç kızla engelli bir baba İsmail Şahin'in yaşadığı o malum evi bugün görseniz tanıyamazsınız..
bugünkü hali..

İlk gittiğimizde ayakkabıyla girmek zorunda kaldığımız o ev, bugün adeta çiçek gibi bezenmiş, döşenmiş..

Hüzün, keder ve dramın yaşandığı o evde bugün insanın oturası geliyor. Oysa o ilk günkü manzara ürkütücüydü.. Evin mutfağı mutfaktan başka her şeye benziyordu.. Çeşmeler de su akmıyordu. Evin camı kırıktı..



Ya genç kızın yatak odasını hatırladınız mı!...Çerçevelenmiş güzel bir fotonun dışında güzel olan bir şey yoktu bu oda da. Yatak odası mıydı yoksa kiler mi belli değildi...


Henüz 19'una yeni basmış bir genç kızın yatak odası, çalışma odası ve oturma odası en az bugünkü gibi olmalıydı.. Oysa o ilk hali “utanılacak bir haldeydi..”



“Siz olsanız böyle bir mevsimde camı olmayan bir odada ne kadar yaşayabilirsiniz, yatabilirsiniz” diye sormuştuk. Hele 50 yaşında kalp ameliyatı geçirmiş çalıştığı işyerinde rahatsızlanarak felç olmuş ve bu yüzden ağır aksak yürüyen bir babanın ekrana yansıyan yönü de dünkü gibi değildi bugün..

Engelli baba İsmail Şahin'le birlikte ikisi kız biri erkek üç evlattan oluşan bir aile yaşıyor bu evde..O kadar mutlu oldular ki bu ailenin fertleri, Hele evin en büyük genç kızının yazdığı bu satırları okuduğunuzda bize daha da hak vereceğinizden eminiz.. Evin bu son halini, kutu gibi halini çiçek gibi halini gören genç kız bakın hayırseverleri dile getirerek, duygularını nasıl izah etmiş:

” Hepinize çok teşekkür ediyorum. Mesleğimi elime alınca bende sizler gibi hayırsever olacağım...”


Genç kızın yazdığı ancak adının açıklanmasını istemeyen bazı hayırseverlerin katkıları inanın takdire şayan… Haberle birlikte biz bir yaraya parmak bastık...Duyarlı olanlara takdirlerimizi sunuyoruz. Bir anlamda Düzce'nin adını kirletmediler. Evin içi de dışı da çiçek gibi döşendi. Mutfağı, tuvaleti, banyosu...Kapısı camı çerçevesi.. Her yönü ve her yeri tam bir eve benzedi. Böyle bir yuvanın geleceğinize yansımasını diliyoruz. Geleceğiniz huzur ve saadetle dolsun..

Haber;E.TAYHAN