Zonguldak'ın Alaplı ile Düzce'nin Akçakoca ilçeleri arasında iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 13 kişi yaralandı.

Kaza, bugün saat 12. 30 sıralarında Alaplı- Akçakoca karayolunun 8'inci kilometresinde meydana geldi. Almanya'nın Berlin kentinden Düzce'deki akrabalarını ziyarete gelen Nizamettin Yeşildağ (45) ve ailesi, yakınları ile birlikte Ereğli'ye denize gitmek için yola çıktı. Nizamettin Yeşildağ yönetimindeki B- DN 6220 plakalı otomobil, Alaplı İlçesi'ne 8 kilometre kala, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'nda Atölyeler Bakım Baş Müdürlüğü'nde mühendis olarak görev yapan Saygın Şener (33) yönetimindeki 67 TK 916 plakalı otomobil ile çarpıştı. Kazada, sürücü Nizamettin Yeşildağ ile aynı otomobilde bulunan eşi Ulviye Yeşildağ (40), çocukları Recep Yeşildağ (14), Meryem Yeşildağ (12), Melike Yeşildağ (10) ve Gamze Yeşildağ (3) ile kayınpederi Mevlüt Topkaraoğlu (60), kayınvalidesi Kadriye Topkaraoğlu (56), baldızı Tülay Topkaraoğlu (25) ve diğer otomobilin sürücüsü Saygın Şener, eşi Neziye Şener (30), çocukları Ahmet Yılmaz Şener (5), Zeynep Şener (3) ile Elif Pamuk (14) yaralandı. Kazanın ardından hafif yaralanan Nizamettin Yeşildağ ve başka bir otomobille denize giden akrabası Turan Topkaraoğlu ile yakınları, yaralıların yardımına koştu. Bazı yaralılar, otomobillerle çevredeki hastanelere kaldırılırken, durumu ağır olan yaralılar için ambulans beklendi. Ereğli, Akçakoca ve Alaplı'dan gelen ambulanslardaki sağlık görevlileri, yaralılara olay yerinde ilk müdahaleyi yaptı.

Tedavinin ardından ağır yaralanan Neziye Şener ile eşi sürücü Saygın Şener, Ulviye Yeşildağ, Meryem Yeşildağ, Mevlüt Topkaraoğlu ve Kadriye Topkaraoğlu Ereğli Devlet Hastanesi'ne; Recep Yeşildağ, Melike Yeşildağ, Gamze Yeşildağ ile Elif Pamuk, Ahmet Yılmaz ve Zeynep Şener ise Özel Anadolu Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Ağır yaralanan Tülay Topkaraoğlu, kazadan dolayı yolun kapalı olması nedeniyle Akçakoca'dan gelen ambulansla Düzce Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ereğli Devlet Hastanesi'nde yoğun bakıma alınan Neziye Şener yaşamını yitirirken, Tülay Topkaraoğlu'nun hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.