Düzce'de 5 ocak tarihinde kaybolan lise öğrencisi Hatice Arı olayından sonra tüm dikkatler öğrenci ve çocuk kaçırmalara yöneldi.
Son aylarda ülke genelinde yaşanan çocuk kaçırma olayları artış gösterirken ilimizde de çocuk kaçırma yada kaçırmaya teşebbüs olayları artmaya başladı. Akçakoca ilçesinde ilçede bulunan ilköğretim okulları çevresinde yabancı plakalı otomobillerin sıkça görülerek ve bazı öğrencilere,’’Babanı tanıyorum sana şeker vereyim, arabaya gel’’şeklinde söylemlerin olması ve öğrenci velilerinin ihbarı üzerine, Akçakoca Kaymakamı Mehmet Ünal Başkanlığında olağanüstü toplantı düzenlendi.
Toplantıya İlçe Emniyet Müdürü Şemsi Kandemir İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Cem Yalçın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ezer ve Merkez ve Köy İlköğretim okulu Müdürleri katıldı.
Toplantıda sonucunda alınan kararlar şöyle: Öğrencilere çocuk kaçırılması hakkında bilgilendirilmesi. Okula gidiş ve gelişlerin guruplar halinde olması sağlanması. Okulların güvenlik kameralarıyla donatılması. Veli toplantıları yapılarak velilerin bilinçlendirilmesi kararları alındı.