Düzce merkeze bağlı Akyazı Köyü'nde öğle 13.00 sularında ormanlık alanda meydaan gelen yangın büyük korkuya neden oldu. Bir ayda üçüncü kez aynı yerde meydana gelen yangın çevrede bulunan evlerde ve Akyazı Köyü'nde endişeye ve korkuya neden oldu.

Bir ay içinde aynı yerde üçüncü kez yangının meydana gelişi "kundaklama" ihitimalini vermesi tedirginliği bir kat daha artırdı..

Akyazı Köyü Sarıkasım Mahellesi fidanlık mevkiinde çıkan yangının "kundaklama" olabileceğini kaydeden köylüler tedirginlikleriin gizlemediler. Akyazı Köyü tepelerinde daha önce yapılan planlı dikim alanında meydana geldi. Ceviz, akasya çam ve göknar gibi türde ağaç fidanlarının bulunduğu alanda çıkan yangın Düzce İtfaiye Müdürlüğü, Düzce ve Yığılca Orman İşletme Müdürlüğü yangın söndürme araçlarının yanısıra Düzce İl Jandarma Alay Komutanlığına bağlı er ve erbaşlarda hazır bekledi..

Yangının çıktığı alanda yangın tehlikesi atlatan bir ev itfaiye tarafından kontrol altına alınırken ekiplerin yangın söndürme ve soğutma çalışmaları sürüyor. 50 dönüme yakın olan bu alanın yaklaşık 10 dönüm üzerindeki fidanlık örtü yangınıyla kullanılamaz hale geldi. Jandarma konuyla ilgili olarak yangının kundaklama mı yoksa ihmalden mi geldiğini araştırıyor..

Haber:E.TAYHAN