Bir sürücü kursuna giren hırsızlar 40 saniye içinde masanın üzerinde bulunan cep telefonunu çalarak kayıplara karıştı. Olay, geçtiğimiz pazartesi günü öğlen saatlerinde Burhaniye Mahallesi Demir İş Merkezi’ndeki sürücü kursunda meydana geldi. Sürücü kursunun güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedilen hırsızlık olayı şu şekilde gerçekleşiyor:


Kursa giren iki hırsızdan biri, önde girişte bulunan kapının önüne paspası koyarak kapının açık kalmasını sağladıktan sonra kapının önünde ortalığı gözetliyor.

Diğer hırsız ise kursun içine girerek telefonla konuşuyormuş gibi yaparken bir yandan da etrafta birilerinin olup olmadığını kontrol ediyor. Masanın üzerinde gördüğü telefonu gözüne kestiren hırsız cep telefonunu cebine koyarak kapının önünde bekleyen diğer şahısla koşarak kurstan uzaklaşıyorlar.

Kurs sahibi Münevver Sağlam’ın mutfakta olduğu esnada cep telefonun çalan hırsızlar iş yeri güvenlik kameraları tarafından kaydediliyor… Bin 700 lira değerindeki telefonunu bir gün bile kullanmadan çaldıran Münevver Sağlam, telefonunun olmadığını fark edince güvenlik kameralarını izleyerek iş yerine hırsızların girdiğini fark etti.

 

Kurs sahibinin haber vermesi üzerine iş yerine gelen İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri güvenlik kameraları görüntülerini incelemeye alarak iş yerinde parmak izi arama çalışması yaptı. Yaşadıklarını anlatan İş yeri sahibi Münevver Sağlam, polise haber verdiğini ancak başkalarının canı yanmaması için görüntüleri paylaşmak istediğini dile getirdi.

 

Sağlam, “ saat 12.00 sıralarında kursumuza giren hırsız önceki gün almış olduğum telefonumu 40 saniyelik kısa bir süre içerisinde büromuzdan aldı ve gitti. Ben hırsızların yakalanmasını istiyorum. Bizim üzüntümüzün başkasının başına gelmesini istemiyorum. Şikayetçi olduk. Emniyetten memurlar geldi. İşlemler yapıldı ama ben yine de görüntülerin herkes tarafından görülmesini, tanıyan birileri varsa kendilerinin bu şahıslar geldiğinde dikkat etmelerini istiyorum.” dedi. Emniyet ekipleri hırsızlık zanlılarını bulmak için geniş çaplı soruşturmalarını sürdürüyor.

Haber; İ. KELEŞ