Ankara Kızılay Güvenpark'ta akşam saatlerinde şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamanın bir araçta meydana geldiği tahmin ediliyor. Patlamadan iki yolcu otobüsünün de etkilendiği öğrenildi.

POLİS NOKTASININ YAKININDA MEYDANA GELDİ

Araçların yandığı bilgisi alınan bölgeye güvenlik güçleriyle ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Görgü tanıkları patlamanın saat 18.35'te Güvenpark'ta polis noktasının yakınında meydana geldiğini ve yaralıların ve ölülerin olduğunu söyledi.

ABD UYARMIŞTI

Ankara'nın ABD Büyükelçiliği 11 Mart'ta kendi vatandaşlarına uyarıda bulunup özellikle Balçelievler bölgesinden uzak durmalarını istemişti.

ANKARA ALARMDAYDI

Güvenlik birimleri uzun süredir Ankara'da "alarm" durumundaydı. Hatta polislere, olası bir canlı bomba saldırı için bölge bile bildirilmişti. Emniyet, yeni hedefin Ankara merkezdeki Bahçelievler semti olabileceğine ilişkin istihbarat almıştı. Ancak patlama Kızılay'da gerçekleşti.

İKİNCİ ARAÇ ŞÜPHESİ

Patlamanın hemen arkasından güvenlik birimleri ikinci bir bomba yüklü araç olabileceğini dikkate alarak bölgeyi vatandaşları uzaklaştırıyor.

HAKİMLERİN BİNADAN ÇIKIŞINA İZİN VERİLMEDİ

Bu arada Yargıtay birasında çalışan bazı hakimlerin de binadan çıkışlarına güvenlik nedeni ile izin verilmedi.

VALİLİK ÖLÜ SAYISINI AÇIKLADI

Ankara Valiliği Ankara Kızılay’da meydana gelen patlamada 27 kişinin hayatını kaybettiğini, 75 kişinin yaralandığını duyurdu.

GEÇİCİ YAYIN YASAĞI GELDİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca (RTÜK), Kızılay'da meydana gelen patlamayla ilgili geçici yayın yasağı getirilmesi kararlaştırıldı.