Kadına yönelik şiddetin durması adına alınan önlemlere rağmen bir kadın daha gördüğü şiddet sonucu hayattan koptu! Düzce'de tüyleri diken diken eden bir cinayet yaşandı. Öldüresiye dövülerek ölüme terk edilen ve hastanede son nefesini veren kadının ardından başlatılan soruşturmada cinayetin şüphelisi şok yaşattı. Jandarma cinayetin bir numaralı şüphelisi olarak kadının oğlunu gözaltına aldı.

Bulunduğunda yaşıyordu!

Olay, Çilimli’ye bağlı Kırkharman Köyü yolu üzerinde meydana geldi. Yol kenarında yerde hareketsiz yatan bir kadını gören vatandaşlar, hemen 112 acil servis ekipleri ile jandarma ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine ulaşan sağlık ekipleri hareketsiz yatan kadının yaşadığını tespit edince hemen müdahale etti. Başından aldığı ağır darbelerden sonra kanlar içinde kalan kadının, 37 yaşındaki Leyla Y. olduğu tespit edildi. Genç kadın ilk müdahalesi olay yerinde yapılmasının ardından Düzce Atatürk Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Başından aldığı ağır darbelerle yaralanan 37 yaşındaki Leyla Y., burada doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı. Çilimli İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri başından aldığı darbelerle hayatını kaybeden kadının ölümü ile ilgili soruşturma başlattı.

Eski eş, o gün cezaevine girmiş

Kısa sürede olayın şüphelisinin gözaltına alındığı öğrenilirken gözaltına alınan İ.A.'nın öldürülen kadının oğlu olduğu ortaya çıktı. İlk belirlemelere göre demir çubukla başına ağır darbeler aldığı tespit edilen kadının eşinden ayrıldığı ve 3 çocuk annesi olduğu öğrenildi. İki kızı ve bir oğlu olan Leyla Y.'nin çocuklarının babasının hapiste olduğu bilgisi edinildi. Cinayetin işlendiği günün sabahında iddiaya göre karısının şikayetiyle gözaltına alındıktan sonra tutuklanan eski eş, 3 gün hapis cezası aldı.

Suçunu itiraf etti

Vahşi bir cinayete kurban giden Leyla Y.'nin sık sık aile içi şiddete maruz kaldığı öne sürüldü. Annesini öldüresiye dövdüğü ve yol kenarında kanlar içerisinde ölüme terk ettiği iddiasıyla gözaltına alınan İ.A., sorgusunda suçunu itiraf etti.

Cevabı yakayı ele verdirdi: 'Onu nasıl buldunuz?'

Annesini feci şekilde dövdükten sonra Kırkharman Köyü yoluna attığını kabul eden İ.A., iddiaya göre gerekçe olarak ise annesinin şikayeti ile babasının hapis cezası almasını gösterdi. Cinayet olayıyla ilgili titiz bir çalışma yürüten güvenlik güçleri, topladığı bilgiler ışığında cinayet şüphelisi olarak ilk sıraya kadının oğlunu koydu ve kaçmaması için farklı bir yol izledi. İ.A.'nın cep telefonunu arayan hastane polisi, ilk olarak şüpheli gence nerede olduğunu sordu? Evde olduğunu söylemesi üzerine polis annesinin ağır yaralı durumda hastaneye kaldırıldığını ve üzerinden yüklü miktarda bir para çıktığını söyledi. Polisin “Gelip alabilirsin” sözleri üzerine İ.A.'nın cevabı yakayı ele vermesini sağladı. Polise 'Onu nasıl buldunuz?' diye soran cinayet zanlısı oğul, kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Jandarmadaki sorgusunun ardından mahkemeye çıkarılan İ.A., 1. dereceden akrabayı kesten öldürmek suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kırkharman'a götürülüp bırakılmış

Öte yandan cinayetin ardından detaylar da ortaya çıkmaya başladı. Feci şekilde gördüğü şiddet sonucu hayatanı kaybeden Leyle Y.'nin Muradiye Mengencik Köyü'nde oturduğu öğrenildi. Öz oğlu tarafından dövülen kadın Çilimli’ye bağlı Kırkharman Köyü'ne giden yolun kenarında ölüme terk edildi.

Babaevine taşınmıştı

Kirazlı Köyü'ndeki prefabriklerde ikamet ederken prefabriklerin kaldırılmasının ardından Muradiye Mengencik Köyü'ndeki baba evine taşınan Leyla Y.'nin iki kızının ise henüz ortaokul çağlarında olduğu öğrenildi. Annesi ve babası hayatta olmayan Leyla Y.'nin 5-6 önce geldiği köyünde çocuklarıyla yeni bir hayat kurduğu ancak eski eşinin sık sık köye geldiği belirtilirken, yaşanan kavgalar sonucu Leyla Y.'nin şikayetçiyle eşinin uzaklaştırma aldığı öne sürüldü. Annesini öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan 17 yaşındaki İ.A.'nın de zaman zaman annesiyle tartıştığı iddia edildi. Vahşi bir cinayete kurban giden Leyla Y.'nin cenazesi otopsinin ardından köyüne gönderildi.

Kızlar devlet korumasına alındı

Geride annesi mezara giren, babası hapiste ve abisi gözaltında olan 2 kız çocuğu kaldı. Bir aileyi paramparça eden bu tüyler ürperten olay sonrası Leyla Y.'nin kızlarının devlet koruması altına alındığı açıklandı.