Oğlu gözaltında!

Kısa sürede olayın şüphelisinin gözaltına alındığı öğrenilirken gözaltına alınan I.Y.'nin öldürülen kadının oğlu olduğu ortaya çıktı. İlk belirlemelere göre demir çubukla başına ağır darbeler aldığı tespit edilen kadının eşinden ayrıldığı ve 3 çocuk annesi olduğu öğrenildi. İki kızı ve bir oğlu olan Leyla Y.'nin çocuklarının babasının hapiste olduğu bilgisi edinildi. Vahşi bir cinayete kurban giden Leyla Y.'nin sık sık aile içi şiddete maruz kaldığı öne sürüldü. Annesini öldüresiye dövdüğü ve yol kenarında kanlar içerisinde ölüme terk ettiği iddiasıyla gözaltına alınan I.Y., sorgusunun ardından mahkemeye sevkedilecek.

Kırkharman'a götürülüp bırakılmış

Öte yandan cinayetin ardından detaylar da ortaya çıkmaya başladı. Feci şekilde gördüğü şiddet sonucu hayatanı kaybeden Leyle Y.'nin Muradiye Mengencik Köyü'nde oturduğu öğrenildi. İddiaya göre öz oğlu tarafından dövülen kadın Çilimli’ye bağlı Kırkharman Köyü'ne giden yolun kenarında ölüme terk edildi. Seminerden görev yaptıkları Kırkharman Köyü İlkokulu'na dönen iki öğretmenin hareketsiz yatan kadını farketmeleri sonucu hastaneye kaldırılan talihsiz kadın kurtarılamadı. 

Babaevine taşınmıştı

Kirazlı Köyü'ndeki prefabriklerde ikamet ederken prefabriklerin kaldırılmasının ardından Muradiye Mengencik Köyü'ndeki baba evine taşınan Leyla Y.'nin iki kızının ise henüz ortaokul çağlarında olduğu öğrenildi. Annesi ve babası hayatta olmayan Leyla Y.'nin 5-6 önce geldiği köyünde çocuklarıyla yeni bir hayat kurduğu ancak eski eşinin sık sık köye geldiği belirtilirken, yaşanan kavgalar sonucu Leyla Y.'nin şikayetçiyle eşinin uzaklaştırma aldığı öne sürüldü. Annesini öldürdüğü gerekçesiyle gözaltında olan 18-20 yaşlarındaki I.Y.'nin de zaman zaman annesiyle tartıştığı iddia edildi. Vahşi bir cinayete kurban giden Leyla Y.'nin cenazesi otopsinin ardından köyüne gönderildi. Geride annesi mezara giren, babası hapiste ve abisi gözaltında olan 2 kız çocuğu kaldı.


HABER;C.ÜSTÜNER