Geçtiğimiz Pazar günü ailesi ile birlikte Beyköy'deki Samandere şelalesinde gezmeye gelen, 15 yaşındaki Suriyeli Yahya Kamil'in şelaleye düşerek kaybolmasının üzerinden 4 gün geçti.

Fotoğraf çekilmek için korkulukları aşarak kayalıkların üzerine çıkan ancak dengesini kaybederek şelaleye düşen Suriyeli çocuğu bulmak için ekipler adeta seferber oldu.

Şelaleye düşmesinin ardından haber verilmesi üzerine jandarma, 112 acil servis, Düze Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, AFAD, Düzce Arama Kurtarma Ekipleri (DAKE) olay yerine ulaşmış arama çalışmaları başlatmıştı. Pazar gününden bu yana arama çalışmalarına devam eden ancak bir sonuç alamayan ekipler, Devlet Su İşleri ile ortaklaşa yaptıkları bir toplantıda Samandere şelalesine akan suyun önünün kesilerek şelaleye su vermeme kararı kaldı.

 İl AFAD Müdürlüğü Ekipleri Samandere şelalesinin yaklaşık 3 kilometre gerisinde Devlet Su İşleri ve İl Özel İdaresi ile birlikte bir çalışma yaparak akan derenin önünü kapatıp, şelaleye giden suyu kesme çalışmalarına  başladı.



İl Özel İdaresi ve Devlet Su İşleri'nin iş makineleri ile dereye yapılacak olan benttla akan suyu belli aralıklar ile kesildiği sırada il AFAD müdürlüğüne bağlı ekipleri 15 yaşındaki Yahya kamil'in arama çalışması yapacak. Arama çalışmalarının cuma günü  sonuç vermesi planlanıyor.

Haber;İ.KELEŞ