Bugün gazetesinin haberine göre,Van’dan yükledikleri uyuşturucuyla yola çıkan Astsubay Özgür Y. ve Zeynel Ş, Bolu’da polisler tarafından durduruldu. Aracında taşıdığı 165 kilo eroinle yakalanacağını anlayan Özgür Y, silahıyla intihar etti .

Polis uyuşturucu kaçakçılığı yapan bir şebekenin Van'dan İstanbul'a yüklü miktarda eroin sevkiyatı yapacağını tespit etti. Van ve Bolu KOM Şubeleri istihbari bilgi üzerine soruşturma başlattı. Mahkeme kararı ile organizasyonda yer alan zanlıların telefonları bir ay boyunca dinlemeye alındı. Çalışmada Van'da özel bir araca yüklenen eroinin İstanbul'a sevk edileceği saptanınca düğmeye basıldı. Van'dan İstanbul'a giden iki araç cumartesi gecesi Bolu'ya kadar adım adım izlendi. Abant gişelerine 5 kilometre kala TEM otoyolunda Amerikan filmlerini aratmayan bir operasyon gerçekleştirildi.

Uyuşturucu sevkiyatında öncülük yapan astsubay Zeynel Ş. ise polisteki sorgusunda suçunu inkar etti. Polis baskını sırasında canına kıyan Özgür Y. memleketi Tokat'ta toprağa verildi. Suç ortağı olan devre arkadaşı ise Bolu'da çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Polis, İstanbul'a götürülen eroinin sahibi ile alıcısını yakalamak için soruşturmayı genişletti.