1 Şubat 2014 günü 08:00-20:00 saatleri arasında İstanbul Caddesi üzerinde bulunan bir bankaya ait ATM’de meydana gelen 206 kişinin kartının kopyalanması sonucu 10 kişiye ait kart bilgileri ile 11 kez işlem yapılarak toplamda 9.356,33 TL paranın çekilmesi olayının şüphelileri yakalandı. Hırsızların yakalanması amacıyla geniş çaplı soruşturma başlatan İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün 8 Mart 2014 tarihinde yaptığı takip sonucu, Bulgaristan doğumlu V.T. ile yine Bulgaristan doğumlu B.N. ülkemize giriş yaptıkları araç ile birlikte yakalandı.

Şahısların üzerlerinde ve araçlarında yapılan aramada, suçta kullanılan batarya bağlantılı kart düzeneği, CD, chipli ve şeritli kartlar,2 adet cep telefonu, maket bıçağı, lehim takımı (lehim makinesi, lehim teli, güç kaynağı, kağıt zımpara), flash disk, laptop ve şarj aleti, şarj cihazı ve ucuna bağlı aparat, usb kablosu (ucu değiştirilmiş) ele geçirildi.

Yapılan işlemlerin ardından adli makamlara sevk edilen şahıslardan V.T. tutuklanarak cezaevine teslim edilirken, B.N. ise adli kontrol altına alınmasına ve yurt dışına çıkışının yasaklanmasına karar verildiğinden gerekli işlemlerin yapılabilmesi için bir otele yerleştirildi.

 

 

Haber;C.Üstüner