Düzce’de gün geçmiyor ki intihar haberi gelmesin. Dün bir kadının intihara teşebbüs haberinin ardından üstüne basa basa vurguladığımız ve önlem alınması gerektiğine dikkat çektiğimiz haberimizin üzerinden bir gün daha geçmeden bir kadın av tüfeği ile canına kıydı. Bu kez İntihar olayının son adresi Akçakoca oldu. Akçakoca'ya bağlı Tepeköy'ünde 41 yaşındaki Hatice C., girdiği bunalım sonucu sabah saatlerinde yatak odasında tüfekle çenesine ateş etti. Silah sesi ile eve gelenler kanlar içindeki kadınla karşılaştı. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri evde inceleme yaparken, kadının cesedi otopsisi yapılmak üzere Adli Tıp’a gönderildi.


4 çocuk sahibi olduğu öğrenilen Hatice C.’nin 4-5 yıl önce bir kızını kanserden kaybettiği öğrenildi. 41 yaşındaki kadının bu sebeple bunalıma girerek intihara teşebbüs ettiği düşünülüyor.


Düzce'de ürkütücü boyuta ulaşan intihar ve intihara teşebbüslerin önüne geçmek amacıyla birçok kurumun el birliği yaparak bu konuda toplumsal bilincin artırılmasına yönelik çalışmalar yapması gerekliliği bir kez daha ön plana çıktı.

 

 

Haber;S.Kaşkır