Akçakoca’ya bağlı Uğurlu Köyü'nde kooperatif başkanı 46 yaşındaki S.A., aralarında önceden husumet bulunan bir kişiyle karşılaşınca tartışma çıkmış, Büyüyen kavgada S.A. iddiaya göre silahını çekip ateş etmek istediği sırada araya giren babasını vurarak öldürmüş, bir kişiyi de ağır yaralamıştı.


Kaza kurşunuyla babasının ölümüne sebep olan ve bir kişiyi de ağır yaraladığı iddia edilen 46 yaşındaki S.A üç gün sonra teslim oldu.
Dün öğle saatlerinde Avukatı ile birlikte geldiği Akçakoca Jandarma Komutanlığı’na teslim olan S.A, buradaki sorgusunun ardından Adliyeye sevk edildi.
S.A’nın savcılıkta verdiği ifadenin ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

Olay


İddiaya göre S.A ile Reşat Küçük Kurban Bayramının ikinci günü gece saatlerinde çocukları nedeniyle tartışma yaşadı. Gece olaysız sona eren kavga duyan Uğurlu Köyü eski muhtarı 70 yaşındaki R.A oğlunun işyerine konuşmaya gitti. S.A babasıyla işyerinin önünde konuşurken, iddiaya göre bir gün önce aralarında tartışma çıkan R.K elinde silahla geldi. İddiaya göre; R.K’nin kendilerine ateş edeceğini düşünen S.A da belinden tabancasını çıkardı. Bunun üzerine babası ve çevresindeki yakınları araya girdi. Ancak Suat Aksoy elindeki tabancanın tetiğine basınca babası R.A ile M.Y’yi vurdu. Kanlar içerisinde yere yığılan Rüştü Aksoy başına isabet eden kurşunla olay yerinde yaşamını yitirirken, M.Y’de yaralandı.

 

Haber: İ. Keleş