TEM Otoyolunda Şehirlerarası Otobüsün bagaj kısmında Afgan Uyruklu vatandaşlar yakalandı.Bir ihbarı değerlendiren Düzce İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, TEM Otoyolu'nda operasyon düzenledi. Ekipler, TEM Otoyolu İstanbul İstikameti Gölyaka Sapağı mevkiinde Murat Kandemir idaresindeki otobüsü durdurdu.

 

 

 

Operasyonda, İstanbul'a gitmekte olan bir otobüsün bagaj kısmında yapılan aramada 3 Afgan uyruklu vatandaş yakalandı. Mültecilerin Ağrı’dan İstanbul’a gittikleri, otobüste yer olmadığı için 48 saattir bagaj kısmında yolculuk yaptıkları öğrenildi.

 

 

Tek şoför, tek muavinle uzun saatler yolda olan otobüsün birkaç kez motor kısmından yanma tehlikesi geçirdiği, bu sebeple duran otobüste bagaj kısmından çıkan Afgan uyruklu vatandaşları gören yolcuların ihbarda bulundukları ortaya çıktı. yapılan incelemelerde 3 Afgan uyruklu vatandaşın Ağrı Yabancılar Şubesinden oturma izni aldıkları öğrenildi.

 

 

 

Otobüs şoförü Murat Kandemir’e otobüsün bagaj kısmında ve otobüste fazla yolcu taşımaktan, uzun saatler araç kullanmaktan ceza yazıldı. Otobüsteki arızanın giderilmesinin ardından yolcular ve Afgan uyruklu vatandaşlar yollarına devam etti.

 

 

Haber; S.KAŞKIR