Önceki gün çaldıkları otomobil ile dün sabah saatlerinde Dikmeli Köyünden bir inek çalan hırsızlık zanlılarının adliyeye çıkarılması esnasında görüntü almak isteyen basın mensupları, zanlıların yakınlarının saldırısına uğradı.

Muhabir Tezcan Solmaz ve Kameraman İsa Keleş, zanlıların yakınlarının saldırısı sırasında yaralanırken, görüntü aldıkları kamera da kırıldı.

Düzce Basın Birliği Başkanı Tuncay Türkgülü, sokak ortasında yaşanan olayın utanç verici olduğunu belirtirken, saldırıyı şiddetle kınadığını açıkladı.

Türkgülü, Jandarma ekipleri tarafından yakalanarak öğle saatlerinde adliyeye götürülen zanlıların yakınları, Muhabir Tezcan Solmaz ve Kameraman İsa Keleş'in saldırıya uğradığını, saldırı sırasında basın mensupları darp edilirken kameranın da kırıldığını dile getirerek, Basın Birliği olarak saldırıyı şiddetle kınadığını, Düzcelilerin ve güvenlik kurumlarının bu konuda daha hassasiyetle durmalarını dilediğini söyledi.

Basın mensuplarının görevini yapmakta olduğunu hatırlatan Düzce Basın Birliği Başkanı Tuncay Türkgülü, sokak ortasında yaşanan bu olayın utanç verici olduğunu, bu olay karşısında tüm Düzce Halkını duyarlı olmaya, güvenlik kurumlarını da göreve davet ettiklerini söyledi.

Bu arada darp edilen basın mensuplarının hastaneye kaldırılarak tedavilerinin yapıldığı da öğrenildi. Öncü Televizyonu olarak görevlerinin gereğini yerine getiren basın mensuplarına yapılan saldırıyı kınıyoruz.