Gece gündüz demeden her türlü olumsuz şartları yaşayarak halkı bilgilendirmeye, kamuoyunu aydınlatmaya çalışan basın mensupları görevini yerine getirirken, günümüzde maalesef zaman zaman baskı, sansür ve saldırı ile karşı karşıya kalıyor. Düzce’de bir grup gazeteci, çirkin bir saldırıya uğradı.

Düzce Merkez Olimpiyat mevkiinde Bianca adlı tekstil fabrikasında çatıdan düşen karın altında iki işçinin kaldığını duyan bir grup gazeteci fabrika önüne giderek fabrikanın dış görüntüsbünü almak istedi.
Emniyet mensuplarını da bulunduğu bu ortamda fabrikadan çıkan 10-15 kişi görüntü ve almakta olan gazetecilere sözlü ve fiili saldırıda bulundu.



Bir anda fabrikadan gelen şahıslar gazetecilere sözlü ve fiili saldırıda bulundu. Çok sayıda kişinin saldırısına uğrayan gazeteciler bir anda neye uğradıklarını anlamadılar.


Fabrikadan gelen şahıslar Düzce'nin Sesi Gazetesi'nden Tezcan Solmaz'a yumruklu saldırıda bulundu.Solmaz, burnundan aldığı darbelerle yaralandı.


Saldırının büyümesi üzerine emniyet mensupları Tezcan Solmaz'ı araçlarına alarak korudu.Saldırganların saldırısının uzaması üzerine emniyet güçleri saldırganları araca yanaştırmadı.



Solmaz Düzce Devlet hastanesi Acil Servisinde ilk müdahalesi yapıldıktan sonra Şehit Osman Çatana Karakolu'nda ifade vermesinin ardından saldırganlardan şikayetçi oldu.

 

Haber;S.KAŞKIR