Bazı kişiler meşru kazanç elde etmek yerine akaryakıt kaçakçılığından para kazanma yolunu tercih ediyor. Vergi kaçırmak suretiyle devlete ve genel anlamda kamuya zarar veren akaryakıt Kaçakçılık faaliyetlerinin önüne geçebilmek amacıyla Düzce’de denetimler artırıldı.

 

 Kaynaşlı’nın ardından Merkeze Bağlı Çerkes Taşköprü mevkiinde bulunan bir işyerinde kaçak mazot olduğu ihbarını alan İl Jandarma Komutanlığı istihbarat ekipleri işyeri sahibini takibe aldı. Bir müddet takibi devam eden işyerine baskın yapan jandarma ekipleri işyerinde bin 400 litre kaçak mazot ile çok sayıda düzenek geçirildi. Ele geçirilen mazota ve düzeneklere el koyan ekipler iş yeri sahibini gözaltına alarak hakkında yasal işlem başlattı. Kaçak mazotların kamyon ve otobüslerde kullanıldığı öğrenilirken baskınların ilerleyen günlerde daha da sıklaştırılacağı öğrenildi.

 

 Piyasaya sunulan standart dışı, kalitesiz, rafine edilmemiş, ilkel şartlarda üretilen kaçak akaryakıt ile insan sağlığına ve çevre kirliliğine neden olunuyorlar.

 

 

 Haber; İ.KELEŞ