Ulusal yayın yapan bir televizyon programının canlı yayınında, yayın konuğu  “Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Çağrı” adı altında Düzce T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda hükümlü olarak bulunan E.Ö.'nün hücreye atılarak ölüme terk edildiğini iddia etti.  Programda hükümlünün hastalıklı olduğu, geleni gideninin olmadığı, sağlık sorunlarıyla ilgilenilmediği gerekçesiyle yetkililerden konuyla ilgilenilmesi talebinde bulunması Cumhuriyet Başsavcılığını basın açıklaması yapmaya itti.

Başsavcılıktan yapılan açıklamaya göre olayın aslı şöyle:  Düzce T Tipi Kapalı Ceza İnfaz kurumunda hükümlü olarak bulunan E. Ö;  26 Ocak 2015 tarihinde Maltepe 2 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz kurumundan Düzce T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna nakil olarak geldi. Hükümlü E.Ö’nün Ceza İnfaz Kurumuna geldiği gün sağlık sorunları nedeniyle tekli koğuşta kalmak istediğini belirtmesi üzerine sağlık dosyasında yapılan araştırma sonucunda hükümlü E. Ö tek kişilik odaya verildi. Ceza İnfaz Kurumunda hükümlünün sağlık problemleri ile ilgili tedavileri aksatılmadan yapıldı. Hükümlünün rahatsızlığı ile ilgili olarak tedavisinin yapılması için 4 kez İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesine sevki sağlanarak tedavileri yapılırken,  Ayrıca Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinin ilgili bölümünde tedavisi düzenli olarak sürdürüldü. Kendisine reçete edilen ilaçları düzenli olarak verildi.

Başsavcılık ayrıca Hükümlü E.Ö'nün Düzce T Tipi Ceza İnfaz Kurumundan Bartın T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gitmek için yapmış olduğu nakil talebi Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından uygun gördüğünü,  hükümlünün sevk giderlerini karşılaması durumunda nakli sağlanacağını açıkladı.

Olayın televizyon programında yer almasının ardından Hükümlü E.Ö'nün aynı gün  alınan ifadesinde Ceza İnfaz Kurumunda sağlık sorunları ile yeteri derecede ilgilenildiğini, kurumla ilgili herhangi bir sorununun bulunmadığını talep ettiği koğuşa yerleştirildiğini sadece memleketine uzak olması nedeni ile kurumdan nakil olarak gitmek istediğini söylediği belirtidi.

Televizyon programında ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığının altı çizilirken, önemli bir rahatsızlığı bulunan hükümlü E.Ö ile yakından ilgilenildiği belirtildi. 

Haber:S.KAŞKIR