Bugüne kadar yapılan bir çok uyarıya rağmen sentetik uyuşturucu belasına bulaşanların sayısının ürkütücüdereceye ulaşması halk tarafından endişeyle izleniyor.


Bayramın birinci günü insan ve araç trafiğinin en yoğun olduğu güpe gündüz öğle saatlerinde polise gelen bir ihbar üzerine Çay Mahallesi'nde Asar deresinin kıyısında bir kişinin uyuşturucu madde kullandığı iddia edildi.Vatandaşın ihbarı üzerine Asar Suyu kenarına gelen emniyet güçleri çeşitli alkol şişeleri arasında kendinden geçmiş olarak çöplüğü andıran alanda yatan bir vatandaşı tespit etti: 


Gittikçe kullanımı yaygınlaşan, isteyen herkesin kolay ulaşabildiği bir madde haline gelen sentetik uyuşturucunun ardı arkasının kesilmemesi endişeleri de kat kat artırıyor...İşte bir ihbar üzerine Asar Deresi kenarında tespit edilen vatandaşın içler acısı hali..Adeta robot gibi gidiyor..Ve.. kendinde değil...


Şikayet konusu şahıs emniyet güçleri tarafından kontrol altına alınarak ifadesi alınmak üzere merkeze götürüldü.



İddiaya göre; madde bağımlısı olduğu söylenen şahsa polis kimlik bilgilerini sordu. Konuşmakta ve ayakta durmakta güçlük çeken şahıs için 112 Acil Servis ekiplerine haber verildi. Sağlık ekipleri yaptıkları kontrolün ardından şahıs polis tarafından ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.

Olayın yaşandığı yerde bir ilkokulun bulunması ve dere etrafındaki çöplerin varlığı vatandaşları oldukça rahatsız ediyor. Yetkililere seslenen vatandaşlar bu duruma çözüm bulunmasını istiyor.

Haber : E. Tayhan