Düzce Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve organize Suçlarla Mücadele şubesi Müdürlüğü ekipleri aldıkları bir ihbar sonucunda 16 Mart 2007 tarihinde Kültür Mahallesinde bulunan bir apartmanın bodrum katına düzenledikleri operasyonda 2 siyah valiz içerisinde koli bantları ile sarılmış ve preslenmiş 116 paket halinde toplam 60 kilo 798 gram eroini ele geçirmişti.

 

 

Ele geçirilen eroinin Doğu’daki illerden getirildiği, Düzce’de el değiştirdikten sonra kuryelere teslim edilerek İstanbul’da ve yurt dışında piyasaya sürülmesinin planlandığı tahmin ediliyordu.

 

 O tarihte kamuoyunda değişik spekülasyonlara sebep olan operasyon sonucunda, uyuşturucunun bulunduğu apartmanda oturan kişilerin ifadelerine başvurulmuş ve şüpheli bazı kişilerin de arandığı öğrenilmişti.

 

 

Olayın peşini bırakmayan Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Organize suçlarla Mücadele şubesi ekiplerinin ısrarlı ve büyük bir titizlikle sürdürdüğü takip neticesinde olayla ilgili 5 kişi gözaltına alınarak sorgulamaları yapıldı.

 

Gözaltına alınan ve sorgulamaları bittikten sonra adliyeye sevk edilen 5 kişiden M.Ü. ve H.Ü. çıkarıldıkları mahkeme neticesinde tutuklandı. Olaya karışan diğer 3 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

 

Düzce’de polis veya jandarmanın gerçekleştirdiği operasyonda 16 Mart 2007 tarihe kadar bu miktarda uyuşturucu madde yakalanamamıştı.

 

Ayrıca, Emniyet yetkilileri, ele edilen eroinin, Düzce tarihinde yakalanan toplam eroin miktarından fazla olduğunu belirtti..