Araçlara her yıl teminatları arttırılan trafik sigortası yaptırılması zorunluluktur. Bu zorunluluk doğrultusunda da 3. şahısların  mallarına verilen zararlar  için 10.000 YTL ye kadar, yine 3. şahısların tedavi giderleri de 100.000 YTL ye kadar teminat altına alınmıştır. Bu teminatlar altındaki ödemeler direk trafik sigortalarından yapılır.Buda kaza sonrasında olay yerinden kaçmaların mantıklı olmadığını ortaya koyar.

 

 

 Düzce belediyesi tarafından anıt park karşısına yuvarlak havuz yaptırıldı. Havuzun taş duvarlarının korumasını sağlamak görüntüyü de güzelleştirmek içinde çevreye korkuluklar yapıldı.

 

Haftanın son gününde büyük bir ihtimalle gece geç saatlerde bir araç ya yerlerin kaygan olmasından,ya dikkatsizlikten,yada alkolden dolayı bu korkuluklara çarptı.Aracı gören olmadı çünkü araç bir anda sırra kadem bastı. Doğa olayından yada alkolden olan olay sonrasında kaçan araç aranmaya başladı.

 

Oysa bu tür kazalar sonrasında olay yerinden kaçmak çarpılan ve suçsuz olanın maddi kayba uğramasına neden oluyor. Ancak araç kullanan alkollü ise trafik sigortası yine zarara uğrayanın hasarını ödüyor,sonrada araç sahibine dönerek ödediği hasarı geri alıyor.,