Bahçeköy’de yaşayan ve büyük çoğunluğu hayvancılık yaparak geçimlerini sağlayan vatandaşlar, birkaç yıldır süren ve yaklaşık dört aydır yoğunlaşan hayvan hırsızlığı olaylarından şikayetçi...

Hırsızların birkaç yıldır Bahçeköy’ü ve çevresindeki köyleri mesken tuttuğunu söyleyen vatandaşlar bugüne kadar sadece kendi köylerinden çalınan hayvanların yüzü aşkın olduğunu söylerken, 8 Mart geçesi yaşanan son hırsızlık denemesinde aynı anda 19  baş mandanın çalınmak üzereyken bulunduğunu, ancak hırsızların yakalanamadığını dile getirdiler.

Son hırsızlık denemesini anlatan hayvan sahibi Ali Ergalip, muhtarın kendi hayvanlarını dışarıda görerek  hayvanlarını sorduğunu, ahırında zannettiği hayvanları bulamayınca şok olduğunu söyledi. Hayvanların kapalı bir tarlada toplu halde tesadüfen bulunduğunu söyleyen Ergalip, gece boyunca dolaşmalarına rağmen hırsızların izine rastlayamadıklarını ifade etti.

Bahçeköy sakinlerinden Ahmet Özcan ise üç hayvanını hırsızlara kaptırmış. Köy sakinlerinden Erdoğan İnan ise yaklaşık 4-4,5 aydır hırsızlık olaylarında büyük bir artış yaşandığını söyledi. İnan hayvanların gruplar halinde çalındığını belirtirken, hayvanları sürekli kontrol halinde tutmaktan başka çare bulamadıklarını ifade etti.

Vatandaşlar tarım ürünlerinin para etmemesi nedeniyle geçimlerini önemli ölçüde hayvancılıktan kazandıklarını dile getirirken, bu hırsızlık olayları nedeniyle ekonomik açıdan da zor durumda kaldıklarını söylediler.

Özellikle manda yetiştiriciliği yapılan bölgede yaşayan gençler hayvanlarını koruyabilmek için başlarında beklemekten başka çare bulamamışlar.