Emniyet Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı, “2014 Türkiye Uyuşturucu Raporu’ndaki istatistiki veriler, uyuşturucu kullanımı ve bağımlılığının ürkütücü boyutlara ulaştığını ortaya koydu. Başta sentetik uyuşturucu maddesi olmak üzere uyuşturucu bağımlılığı, kullanımı ve buna bağlı ölümlerin önüne geçebilmek adına “Uyuşturucu Eylem Planı” devreye sokulmasına rağmen uyuşturucunun önüne geçilemiyor.


Uyuşturucu raporunda, gündemden düşmeyen sentetik uyuşturucu maddesi kullanımının yüzde 38 arttığına dikkat çekilirken, uyuşturucu kullanımının da yüzde 17 artış gösterdiği belirtildi.
Düzce’de de son zamanlarda birçok kez yaşanan üzücü uyuşturucu vakaları da Türkiye Uyuşturucu raporuna adeta paralellik gösteriyor. Bunun son canlı örneği de bugün Eski Otogarın bulunduğu alanda yaşandı.

Eski Otogar alanının Asar Deresi tarafında aldığı uyuşturucunun etkisiyle bir genç yere yığıldı. Bir genç, uyuşturucu maddenin etkisiyle kendinden geçti. Durumu fark eden çevredeki vatandaşlar Polis ve 112 Sağlık ekiplerine haber verdi.

Uyuşturucu maddenin etkisiyle güçlükle ambulansa alınan genç Acil Servis ekipleri tarafından Düzce Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

 

Haber:Y.SEVER