Merkeze bağlı Musababa Köyü’nde bir evde çıkan yangın yanında bulunan baraka ve ekmek fırınına da sıçradı. Çıkan yangında herhangi bir can kaybının yaşanmaması tek teselli olarak kaldı.
Saatler 16.30 sıraları. Yer merkeze bağlı Musababa Köyü. Elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangın 79 yaşındaki Yusuf Özbek’e ait ev ile birlikte bir baraka, bir fırın ve yaklaşık 100 kilogram fındığı kül etti.

Ahşap olan evin bir anda alevler içerisinde kalması sonucu olay yerine hemen itfaiye ekipleri sevk edildi. Cayır cayır yanan evin yanında bulunan baraka ve fırında esen rüzgarın etkisi ile yangından nasibini aldı. Kontrol altına alınmakta güçlük çekilen yangında yanan evin önünde serili olan yaklaşık 100 kilogram fındıkta yanmaktan kurtulamadı.

Evin sahibi Yusuf Özbek, evde uyuduğunu ve dışarı çıktığını ifade etti. Bahçede dururken evin bir anda alevler içinde kaldığını ifade etti.

Yangını güçlükle kontrol altına alana itfaiye ekipleri yaklaşık bir saat soğutma çalışması yaptılar. Yangın söndürme çalışması sırasında yükselen dumanlar kilometrelerce uzaktan görüldü.

Olay yerine toplanan vatandaş olan biteni korkulu gözlerle izlerken yangın ile ilgili Jandarma ekipleri soruşturma başlattı.

Haber; R. BAL